Chat with us, powered by LiveChat
phone ico  +420 775 477 688 Infolinka v provozu dnes od: 8:00 - 15:30
Ratanový nábytek je číslem jedna na zahradě, terase nebo také na balkoně

Ratanový nábytek je číslem jedna na zahradě, terase nebo také na balkoně

Stále více jsou oblíbené soupravy vyrobeny z přírodního nebo syntetického ratanu. A není se čemu divit, protože uvedený materiál je ideální hlavně pro venkovní použití, při rodinných oslavách v zahradě, na terase a balkoně. Než o nich budeme mluvit, pokusíme se nejprve rozlišit dva pojmy - ratan a technoratan.



Rattan a technoratan - v čem jsou jiné?

Ratan a technoratan - je to tentýž materiál? Ne! Ratan je tropická rostlina s pichlavými výhonky, která patří do rodiny rotangových palem. Dřevo se dováží do Evropy z Asie a Jižní Ameriky. Díky svým plastovým vlastnostem - které jsou zřejmé při kontaktu s párou - se často používá v nábytkářském průmyslu. Tato flexibilita je někdy fatální, protože ratanové křeslo vyrobené z přírodních surovin se může vlivem vlhkosti deformovat.


Technoratan je vylepšená verze toho, co bylo vytvořeno v přírodě. Díky své výrobě se mu také říká syntetický ratan - je vyroben z polyetylénu, což zaručuje odolnost proti měnícím se povětrnostním podmínkám. Na straně výhod můžeme také dodat, že jde o ekologický materiál, protože je zcela recyklovatelný.


Čas na exteriér - rekreační oblast v zahradě, na terase nebo balkoně

Ratan je nadčasový a příjemný materiál, který se hodí do každého interiéru obývacího pokoje nebo do jídelny, ale také do exteriéru. Jak jsme již zmínili, syntetický ratan se vyznačuje vysokou odolností proti dešti, sněhu a UV záření. Zahradní nábytek z umělého ratanu je bezúdržbový, velmi lehký a pevný. Nábytek může být umístěn na zahradě a vy si vychutnáte pohodlí v překrásných přírodních podmínkách. Užijte si pohodlné a vzdušné sezení nejenom venku na sluníčku, ale také uvnitř doma. 

Pokud plánujete strávit jarní a letní večery na zahradě, vyberte si ratanové křesla, které spolu s pohovkou a lavicí vytvoří příjemný koutek k sezení. Ne každý má však velkou zahradu, nebo prostor na terase a balkoně. Lehké ratanové křeslo nebo křeslo s originálním tvarem, proto nezabere mnoho místa, například model Indiana od výrobce Halmar. Balkon je obvykle malý prostor a má omezené m2, takže stojí za to zvolit si místo křesla raději dvě židle a malý stolek. Sedací soupravu můžete umístit na terase nebo na zahradě. Pamatujte, že pokud jde o ratanový nábytek, pohodlí a krása jdou ruka v ruce.

Ratan je materiál, který je stále v módě navzdory měnícím se trendům. Výběrem ratanového nábytku nejen vyzdobíte váš dům a zahradu, ale také jej lze začlenit do jakéhokoliv prostoru - je univerzální. Kromě toho je technoratan odolný vůči nečistotám a v případě zašpinění stačí takové místo otřít vlhkým hadrem

Na našich stránkách www.ezidle.cz najdete několik jedinečných modelů, od židlí po křesla a pohovky, končící stolem.

Neváhejte nás proto kontaktovat.


© Všechna práva vyhrazena 2003-2024. eZidle.cz
Zavolejte nám +420 775 477 688
Go Top