Chat with us, powered by LiveChat
Vyberte si novou ergonomickou židli
Zbývá:
nyní s dodatečnou slevou! Více >> ZDE <<
phone ico  +420 775 477 688 Infolinka v provozu dnes od: Zavřeno
Jak zařídit předsíň - inspirace a rady

Jak zařídit předsíň - inspirace a rady

Předsíň je nenápadná místnost v bytě, která je z nějakého důvodu při plánování interiéru často opomíjena. Není to však místo, které vytváří první dojem z celého domova? Je to právě předsíň ze které začínáme provádět naše hosty po novém bytě. V předsíni vítáme rodinu s přáteli. Ve skutečnosti je to nesmírně důležité místo, které plní mnoho funkcí, takže správné uspořádání, které bude v předsíni ladit s našimi potřebami, je nesmírně důležité. Začněme tedy od začátku.

Předsíň – upravte si ji podle svých potřeb

Přemýšlejte o tom, k čemu vám předsíň slouží. Na čem vám nejvíc záleží. Je to jen místo, kde se chodí od předních dveří do zadní části bytu, nebo je to místo, kde si svlékáte svrchní oblečení a boty. Zde si pověsíte tašku, klíče, necháte peněženku a nákupy. Toto je také poslední místo, které projdete před odchodem z domu, takže se zde podíváte do zrcadla a zkontrolujete, zda vypadáte dobře. Místnost by proto měla být příjemná, prostorná, prostě místnost, kam se vejde bunda, boty a drobné doplňky jako telefon a klíče.

Malá předsíň v bytě – univerzální pravidla

Jednou z největších aranžérských výzev je úzká a tmavá předsíň v panelovém domě. V tomto případě se musíme držet zásady – čím méně, tím lépe. Vybírat bychom měli jen ten nábytek a doplňky, které jsou pro nás nezbytné – botník, zrcadlo, věšáky na bundy a kabáty, malá polička na drobnosti. Většina věcí by měla být schovaná, protože tak malou místnost je snadné zaneřádit, proto používejte uzavřené skříně. Další důležitou otázkou budou barvy, díky kterým můžeme vnést do interiéru harmonii. Na stěny bychom neměli volit vzorované tapety ani intenzivní barvy. Zaměřme se na světlé tóny, které malý prostor opticky zvětší. Je dobré použít omyvatelné barvy, které jsou odolnější proti případnému oděru, nebo pohledový beton.



Věšák  Modern CS02

Jaký nábytek do předsíně

Pohozené bundy a boty jsou bohužel běžným pohledem, který nás vítá, když vstoupíme do domu. Jak to lze napravit? Stačí použít pár jednoduchých triků, které pomohou udržet pořádek v malé místnosti, jakou je předsíň.

Estetický a prostorný věšák do předsíně

To je jedna z prvních věcí, na kterou se soustředíme, když vstoupíme do domu. Samozřejmě, pokud to prostor dovolí, vyplatí se předsíň vybavit prostornou šatní skříní na svrchní oděvy, ale pokud nemáme dostatek volného místa, zvolte klasický věšák, který pojme sezónně používané bundy a kabáty. Pokud máme doma malé děti, stojí za zvážení umístit pár háčků o něco níže, které dětem umožní pověsit oblečení samy.

Co by měly mít klasické věšáky? Spolehlivost a stabilitu. Ideální model by měl snadno pojmout několik bund, které mohou na podzim trochu promoknout, což je činí mnohem těžšími. Kromě toho stojí za to vybrat si model, který má místo pro čepice nebo pohodlné sedadlo se skrytou policí na boty.



Věšák Ascot značky Actona

Zrcadlo - nepostradatelný prvek každé předsíně

Předsíň bez zrcadla svou roli nesplní. Je nezbytností v každém bytě, protože před odchodem z domu se většina z nás podívá do zrcadla, aby posoudila svůj vzhled. Zrcadlo navíc opticky zvětší interiér a prosvětlí tmavou chodbu, takže se vyplatí jej použít i v těch nejmenších chodbách. Zrcadlo díky svým krásným rámům může být i designovou dekorací interiéru. V případě malého interiéru se vyplatí zvolit zrcadlo s malou policí na rtěnku nebo kapesníčky.

Pohodlná lavice se skrytým úložným prostorem

Často podceňovaná a opomíjená při zařizování předsíně - lavice, která nám nejen usnadní přezouvání, ale může být i místem, kam odložíme nákup hned po vstupu do domu. Volbou varianty se skrytou přihrádkou navíc získáme další prostor pro uložení drobností. Zajímavou alternativou k tradiční lavici mohou být taburety s úložným prostorem. Díky široké nabídce látek vzhled taburetu snadno sladíme s designem interiéru. Jeho mobilita navíc umožňuje snadné přemístění na jiné místo, takže nepřekáží například při návštěvě velké rodiny nebo skupiny přátel.



Lavice do předsíně Simple Chesterfield značky Snap

Prostorný botník

Téma věšáku a šatní skříně jsme již probrali, přejděme tedy k trochu ožehavému tématu - botám, přesněji řečeno místu jejich uložení. Pamatujte, že aktuálně nepoužívané boty před hosty schováme, aby o ně nikdo nezakopl. Uklizené boty také usnadňují úklid, vysávání a udržování pořádku na chodbě či předsíni. Jak to lze jednoduše udělat? Uzavíratelný botník, který je i přes své malé rozměry velmi prostorný a má četné přihrádky, které umožňují uložit boty i celé rodině. Na trhu jsou dostupné různé modely botníků a skříní, které se kromě designu liší výškou, hloubkou a šířkou, takže si snadno vyberete ten správný model pro vaši i malou předsíň. Co dělat s aktuálně používanou obuví? Nejlepší je připravit si vhodné místo, aby všichni členové rodiny přesně věděli, kam boty odložit – může to být vnější police, police ve skříni, nebo místo pod závěsnou komodou.



Botník Mitra výrobce Actona


Stůl do předsíně - zajímavý kus nábytku do většího prostoru

Při větším prostoru předsíně si můžeme dovolit o něco více nábytku, který kromě funkčnosti zatraktivní také interiér. Zajímavou volbou může být nábytek s všestranným využitím, tedy stylový stůl. Originální interiérový doplněk, který zároveň může sloužit jako další místo pro uložení klíčů či dokladů, ale i místo pro vystavení fotografií nebo krásných dekorací, jako je váza s čerstvými květinami nebo hodiny. Podle stylu si můžeme vybrat glamour stůl ve zlaté, černé nebo stříbrné barvě, dřevěný skandinávský stůl, nebo ratanový stůl odkazující na trend boho.



 Modern Barock značky Invicta

Osvětlení chodby a předsíně

Předsíň většinou nemá přímý přístup denního světla, proto je nesmírně důležité použít vhodné osvětlení, které místnost prosvětlí a zútulní. Měli bychom pamatovat i na to, že výběrem správného osvětlení dokážeme opticky zvětšit i ten nejmenší prostor. V malých prostorách dobře poslouží bodové osvětlení, pokud je šikovně nastaveno, dokáže rozdělit místnost na jednotlivé zóny a interiér tak opticky zatraktivnit. Pokud máte v předsíni zajímavý dekorativní prvek, jako je cihlová zeď, obraz nebo rodinná fotografie, vyplatí se si na ně posvítit. Ve velkých vstupních halách a chodbách neexistují žádná omezení a vyplatí se zaměřit se na design, zkusme tedy vytvořit wow efekt. Efektní lustr nebo stojací lampa v originálním tvaru vnesou do vašeho domova trochu šílenství. Ponechte stranou styl, nezapomeňte řádně osvětlit zónu, ve které se chystáme jít ven. Za úvahu stojí nástěnná svítidla, která kromě lustru nebo podhledu zavěšeného na stropě osvětlí námi vybrané zóny, v tomto případě místo u zrcadla.

Předsíň - inspirace

Jak je vidět, neexistuje jeden univerzální recept na uspořádání vstupního prostoru. Liší se velikostí a funkcí. Nejdůležitější je, aby se jednalo o pohodlné místo, které obyvatelům usnadní plynulý vstup do každé místnosti v bytě či domě.

Níže uvádíme několik inspirací, které vám mohou pomoci zařídit malé a úzké chodby, ale i o něco větší chodby a vstupní zóny.



Věšák
 Bremen značky Actona



Věšák na zeď 
Rolo značky ezidle.cz


Botník 
Modern KJS12 mznačky ezidle.cz

Doporučené produkty do předsíně

Věšák Rolo
841 Kč
Barvy: Žlutá, oranžová, šedá, modrá, béžová,
Materiál: Bukové dřevo, kov
Odeslání: 2-3 dny

Věšák Rolo od ezidle.cz lze použít jak v domácí hale, tak i v recepci a čekárně veřejných prostor.


Skříňka na boty Mitra (64082)
4698 Kč
Barvy: Bílá, přírodní dub
Materiál: MDF deska a dubové dřevo
Odeslání: 15-20 dní

Botník Mitra do předsíně od Actona je moderní, jednoduchý a klasický nábytek. Tento nábytek poslouží jako funkční doplněk do předsíně nebo čekárny.


Nejprodávanější
Taburet Mona
1704 - 2071 Kč
Barvy: 4 varianty
Materiál: 2 typy
Odeslání: 2-5 dní

Taburet Mona s ozdobnou rukojetí je vysoce funkčním, ale i dekorativním prvkem interiéru. Slaďte jej do vašeho interiéru ve vaší oblíbené barvě a látce.


Taburet Vinci Round Chesterfield
2376 - 2865 Kč
Barvy: 26 typů
Materiál: 3 variant
Odeslání: 2-5 dní

Taburet s úložným prostorem a ozdobným prošíváním na sedáku Vinci Round Chesterfield. Jedná se o elegantní kus nábytku s funkcí úložného boxu, ideální do obývacího pokoje, předsíně nebo hotelové haly. Pouf je k dispozici v široké škále látek a barev.


Taburet Vinci 45x90 Chesterfield
3415 - 4331 Kč
Barvy: 26 variant
Materiál: 3 typů
Odeslání: 2-5 dní

Obdélníkový taburet s funkcí otevírání víka. Sedák zdobený prošíváním Chesterfield je skvělým vizuálním efektem a vnitřní úložný prostor potěší malé i velké. Taburet je k dispozici v široké škále barev, což umožňuje řadu možností uspořádání.


Lavice Linda X
1888 - 2071 Kč
Barvy: 26 variant
Materiál: 3 typy
Odeslání: 2-5 dní

Lavička Linda X značky Snap je minimalistický a mimořádně efektní nábytek, který dodává interiéru originální charakter. Perfektní jako módní prvek obývacího pokoje nebo předsíně, kde se dá sedět.


Botník Modern KJS12
1991 Kč
Barvy: Vrchní deska: dub, rám: černá
Materiál: Vrchní deska: melaminová deska, rám: kov
Odeslání: 2-3 dny

Moderní botník KJS12 slouží jako funkční doplněk do předsíně, haly nebo recepce.


Věšák TOM
3179 Kč
Barvy: 3 barvy kovu, 6 barev dřeva
Materiál: Kov, bukové dřevo
Odeslání: 2-5 dnů

Klasická elegance, skandinávský styl. Stabilní a funkční s 12-cti háčky.


Lavice Linda Chesterfield 45x90
3048 - 3415 Kč
Barvy: 26 variant
Materiál: 3 typy
Odeslání: 2-5 dní

Lavička Linda značky Snap je minimalistický a zároveň mimořádně efektní nábytek, který dodává interiéru originální charakter. Perfektní jako módní prvek obývacího pokoje nebo předsíně, kde se dá pohodlně sedět.


Taburet Ludvík 50x50 cm
1765 - 2071 Kč
Barvy: 26 variant, 15 barev dřeva
Materiál: 3 typy
Odeslání: 4-5 týdnů

Taburet ve stylu Ludvík s rozměrem sedáku 50x50 cm. Ideální pro stylový obývací pokoj. K dispozici v široké škále barev. 


© Všechna práva vyhrazena 2003-2024. eZidle.cz
Zavolejte nám +420 775 477 688
Go Top