Chat with us, powered by LiveChat
phone ico  +420 775 477 688 Infolinka v provozu dnes od: Zavřeno
Existují nebarvící potahové látky? Nebo je to mýtus?

Existují nebarvící potahové látky? Nebo je to mýtus?

#tkanina #rádce

Při nákupu nové sedačky, židle nebo křesla se snažíme vybrat si kvalitní nábytek, který nám bude sloužit léta. Zaměřujeme se na velikost a barvu, ale přemýšlíme nad typem potahové látky? Známe jeho výrobce, parametry a vlastnosti? Zaměřme se tedy dnes na látky, které kromě estetické hodnoty mohou mít mnoho funkcí usnadňujících náš každodenní život.

Látky odolné vůči skvrnám – jak je poznat?

Snadno čistitelné látky se vizuálně neliší od klasických látek. Při objednávce čalouněné židle nebo křesla ve vámi zvolené potahové látce se podívejme na štítky a informace na nich umístěné. Pokud má potahová látka vlastnosti snadno omyvatelné látky, tato informace se jistě objeví na štítku připevněném ke vzorníku tkanin. V jaké formě? Nejčastěji grafický s doplňkovým popisem, například „Easy clean“.

Příklady piktogramů evropských výrobců tkanin odolných vůči skvrnám:


Fargotex – snadné čištění tkanin vodou

Toptextil – technologie Cleanaboo+ – snadné čištění

Samozřejmě nejlépe a nejrychleji se o snadno omyvatelných látkách dozvíte, když požádáte o tuto informaci samotného prodejce. Ten Vám ukáže tkaniny, ze kterých si budeme moci vybrat barvu a texturu, o kterou máme zájem.


Křeslo Ušák Chesterfield ve snadno omyvatelné tkanině Strong 09

Proč se vyplatí vybírat látky odolné vůči skvrnám?

Látky odolné proti zašpinění výrazně usnadňují každodenní život členů domácnosti. Náhodné znečištění světlé pohovky již není důvodem k obavám. Stačí obyčejná voda nebo mýdlo (na obtížnější skvrny) a skvrna zmizí beze stopy. Těžko uvěřit?

Rozlitá káva a látka odolná vůči skvrnám


Potahové látky odolné proti skvrnám nejsou stejné jako hydrofobní látky, tedy takové, které neabsorbují rozlité tekutiny. Bohužel se tyto pojmy často zaměňují, ale rozdíl je obrovský. Pokud snadno čistitelná látka nemá dodatečný hydrofobní zátěr, může se do ní náhodně rozlitá tekutina vsáknout a nečistoty se vyčistí pouze na povrchu materiálu. Pokud chceme nábytek zcela ochránit před náhodným znečištěním, vyplatí se zaměřit na látky, které mají jak zátěr usnadňující čištění, tak hydrofobní. Takže se vrací otázka, jak je najít? Štítky nebo popisy produktů by měly obsahovat informace o obtížné absorpci tekutin nebo hydrofobnosti. Opět je to nejčastěji prezentováno graficky. Příklady jsou uvedeny níže:




Fargotex – obtížné vstřebávání tekutin
     
Toptextil – Cleanaboo – odolnost vůči tekutinám

Díky povrchové úpravě, která zabraňuje vstřebání rozlitých tekutin, nepředstavuje náhodně rozlitý džus nebo čaj zásadní hrozbu pro naše oblíbené křeslo. V tomto případě je však nesmírně důležitá naše reakční doba. Rozlitá tekutina zůstává na povrchu látky jen chvíli, proto bychom ji měli co nejdříve odstranit savým ručníkem.



Evropská značka jídelního a obývacího nábytku SNAP vyrábí nábytek z tkanin evropských výrobců Fargotex a Toptextil. Při objednávání nábytku na ezidle.cz se zeptejte na materiály odolné proti zašpinění.

Nejprodávanější
Židle Sisi 3 s cvočky a klepadlem
4380 - 5040 Kč
Barvy: 55 variant, 15 barev dřeva
Materiál: 5 typů
Odeslání: 4-5 týdnů

Elegantní židle s cvočky a ozdobným klepadlem. K dispozici v široké škále čalounění a barvy dřeva. Stylové, pohodlné a jedinečné.


Kancelářské křeslo Mike W
5910 - 6389 Kč
Barvy: 82 variant
Materiál: 8 typů
Odeslání: 2-3 dny

Skvělá ergonomie, precizní zpracování, vysoké opěradlo, bílé prvky, prověřte všechny jeho funkce!


Taburet Vinci Gold Round
1704 - 2132 Kč
Barvy: Čalounění: 26 typů, spodní část: pozlacený kov
Materiál: Čalounění: 3 variant, spodní část: pozlacený kov
Odeslání: 2-5 dní

Elegantní taburet s kulatým sedákem a zlatým okrajem ve spodní části. Ačkoli slouží hlavně jako sedák, funkce nočního stolku je také velice oblíbená. Jedná se o minimalistický nábytek.


Nejprodávanější
Křeslo "Ušák" Chesterfield
6390 - 7587 Kč
Barvy: 71 druhů látky, 17 barev dřeva
Materiál: 6 druhů
Odeslání: 4-5 týdnů

Vynikající kvalita, mimořádný komfort, inovativní pěna, mnoho barevných variant. Verze Chesterfield s dekorativním opěradlem. Prohlédněte si naši nabídku!


Nejprodávanější
Židle Chelsea Plus wood
3030 - 3794 Kč
Barvy: 87 variant potahů, 15 barev dřeva
Materiál: 9 typů
Odeslání: 4-5 týdnů

Vkusná židle plně potažená Vámi vybraným potahem k dispozici v mnoha barvách. Charakteristickým rysem je dekorativní lem.


Nejprodávanější
Kancelářské křeslo Team PLUS HD B Black
5690 - 7460 Kč
Barvy: Více než 90 variant
Materiál: 9 typů
Odeslání: 2-3 dny

Nastavitelná opěrka hlavy, oboustranně čalouněné a profilované opěradlo a nastavitelné loketní opěrky. Skvělá kvalita za dostupnou cenu. Připraveno k rychlému odeslání! Nakupujte ihned!


© Všechna práva vyhrazena 2003-2024. eZidle.cz
Zavolejte nám +420 775 477 688
Go Top