Chat with us, powered by LiveChat
phone ico  +420 775 477 688 Infolinka v provozu dnes od: 8:00 - 15:30
Minimalismus ze severu, aneb jak se skandinávský styl objevil v našich domovech

Minimalismus ze severu, aneb jak se skandinávský styl objevil v našich domovech

Nedávno jsme se zabývali stylem bohatým na okázalost a noblesu ,,glamour styl". Dnes si povíme o dalším stejně zajímavém stylu. Stále populární skandinávský styl, ačkoli pochází ze studeného severu, léta se těší velkému zájmu. Skandinávský minimalismus o kterém si nyní něco povíme získal zástupy milovníků po celém světě. Všem vyhovuje jeho čistota, jednoduchost, elegance a praktičnost. Pokud si ho vykouzlíte ve svém domově, zaručeně nešlápnete vedle! Pokusíme se Vám odhalit tajemství jeho neochvějné popularity.

Jednoduchost, která nikdy nevyjde z módy


Skandinávský styl se stal součástí vkusu Evropanů a obyvatel dalších destinací. Mezi jeho hlavní výhody patří nadčasová a nekomplikovaná estetika. Všudypřítomné bílé materiály s kombinací přírodních prvků jsou návratem k přírodě. Preciznost, funkčnost a čistý jednoduchý vzhled to je nábytek vytvořený v skandinávském duchu předávajíc se z generace na generaci.Tento styl je ideální pro malé i velké místnosti.

Elegantní úspornost

Když švédský malíř Carl Larsson, který žil v 19. a 20. století, poprvé ukázal svůj domov světu, vytvořením slavného akvarelu, vůbec si nepomyslel, že by se tímto krokem stal předchůdcem skandinávského designu. Od té chvíle se v skandinávském stylu nepoužívala žádná jiná barva než bílá a šedá. Obě krásně korespondují s přírodními materiály, například s dřevěnou podlahou. Obyvatelé severu používají vzorce pouze v dodatcích. Seversky interiér má působit jako otevřený vzdušný prostor bez zbytečných příček a tmavých zákoutí. Pokud chcete přenést jeho estetiku do svého interiéru, můžete postupovat podle našich doporučení.

  • Obývací pokoj může získat nový charakter, když v něm umístíte např. konferenční stolek Alisma nebo jednoduchou nástěnnou polici, která je kombinací kovu a MDF desky nebo také regál Seaford
  • Nábytek odkazující na tento styl má jednoduchý a funkční tvar.
  • Skandinávský styl se nevyznačuje ozdobnými prvky jako např. glamour styl. Vytváří prostor pro lidi, kteří upřednostňují pořádek a jednoduchý tvar. Vytvořte si malou relaxační zónu, ve které umístíte pohodlnou pohovku nebo houpací křeslo.
  • Ve skandinávských interiérech dominují pastelové barvy - bílá, odstíny šedé a světle růžové. Je to vynikající základ pro doplňky. I když převládá bílá a tóny zasněžené krajiny, zkuste tuto světlou neutrální barvu rozbít detailem z výrazné barvy! Super bude červená, žlutá nebo tyrkysově modrá!
  • Ale pamatujte, že méně, někdy znamená více.

  • Skandinávský styl se hodí skoro do každého interiéru i když je jednoduchý, není rozhodně strohý. Věnujte svou pozornost i textiliím a nebojte se ani přidat pletené doplňky. Nejde o krátkodobý výstřelek módy, ale o styl používaný roky.


    křeslo Ramsey od výrobce Actona 

    Konferenční stolek Seaford 

    křeslo Muno od výrobce Marbet Style


    Stůl Wales

    © Všechna práva vyhrazena 2003-2024. eZidle.cz
    Zavolejte nám +420 775 477 688
    Go Top