Chat with us, powered by LiveChat
Vyberte si novou ergonomickou židli
Zbývá:
nyní s dodatečnou slevou! Více >> ZDE <<
phone ico  +420 775 477 688 Infolinka v provozu dnes od: 8:00 - 15:30
Zařizujeme chodbu - na co pamatovat, aby byla stylová a praktická?

Zařizujeme chodbu - na co pamatovat, aby byla stylová a praktická?

Při zařizování bytu, domu se často zaměřujeme hlavně na zařízení obývacího pokoje, kuchyně, koupelny a ložnice. Nedílnou součástí je samozřejmě i chodba, na kterou většinou zapomínáme. Je to první místnost kterou vidíme při vstupu do našeho domovu  a proto je neméně důležitá. A nyní vyvstává otázka, jak uspořádat chodbu tak, aby byla stylová a funkční?

Máme pro vás několik inspiraci.

Chodba - vizitka vašeho domu

Předsíně a chodby jsou klíčem k udržování pěkného a uspořádaného domova. Díky regálům na boty, věšákům na kabáty, ale také dalším důmyslným úložným řešením, může Váš domov působit stále čistě a uspořádaně. Staré přísloví praví, že první dojem je nejdůležitější a také rozhodující. Chodba nebo předsíň je první, co vidíme hned po překročení prahu.

Vybavení

Víme, že chodba musí být praktická, funkční a proto pro ní musíme zvolit ten správný nábytek. Začněme šatnou. První věc, kterou uděláme po vstupu do bytu, je že si odložíme svrchní oděv. Buď máme velkou  šatní skříň nebo v případě malých prostor volně stojící věšáky, které jsou dokonalým řešením. Jsou praktické a estetické. Můžete se rozhodnout pro dřevěný věšák na šaty (např. Bremen) nebo kovový (np. Space). Věšáky mají často i držák na deštník, což je velmi praktické.


Věšák Bremen

Dalším doplňkem chodby může být lavice na kterou se pohodlně posadíte. V případě, že není prostor pro takovou lavici, snažte se najít alespoň místo na taburetku, na které se dá vsedě pohodlně přezout. Taburety a lavice nám na chodbě nezaberou mnoho místa a jsou velice praktické. Např. prošívané sedadlo nebo ohnuté nohy Ludvík dodají chodbě styl a eleganci.

Čalouněná lavice Ludwik Chesterfield 45x90 

Nakonec můžete do chodby umístit také velice důležitý regál na boty. Máme několik druhů, otevřené nebo zamykatelné, vyrobené ze dřeva nebo kovu. Je jen na Vás, který model si vyberete.


Police na boty Seaford 

Malá a velká chodba

Při uspořádání předsíně vzniká další otázka týkající se její velikosti. Když je chodba malá, stojí za to stěny nechat vymalovat světlou barvou - bílá a pastelové odstíny žluté nebo modré opticky zvětšují místnost. Dobře fungují i ​​zrcadla, které vizuálně přidají několik metrů čtverečních. V dlouhém a úzkém interiéru se vyplatí zvolit dvě barvy stěny. Tam, kde chcete dosáhnout efekt zkrácení, vymalujte stěnu tmavší barvou.

Kromě stěn klademe důraz také na podlahy. A zde stojí za to věnovat pozornost skutečnosti, že se často znečistí. Ačkoliv lesklé,tmavé dlaždice vypadají hezky, můžete na nich vidět všechny nečistoty a prach. Světla, matná dlažba se udržuje v čistotě mnohem snadněji. Populární jsou také plovoucí podlahy a parkety.

Osvětlení je posledním prvek, kterému byste měli věnovat pozornost. Předsíň a chodba je většinou tmavá, protože zde nejsou okna, přes které by prosvítaly sluneční paprsky. Na osvětlení místnosti můžete použít horní nebo boční světla různé intenzity.

Toto vše udělá z chodby pěknou a elegantní místnost.


Taburet Retina 

Inspirace, co se týče nábytku naleznete na našich stránkách www.ezidle.cz

Neváhejte nás proto kontaktovat.


© Všechna práva vyhrazena 2003-2024. eZidle.cz
Zavolejte nám +420 775 477 688
Go Top