Chat with us, powered by LiveChat
Vyberte si novou ergonomickou židli
Zbývá:
nyní s dodatečnou slevou! Více >> ZDE <<
phone ico  +420 775 477 688 Infolinka v provozu dnes od: 8:00 - 15:30
Výroba židle - krok za krokem

Výroba židle - krok za krokem

Každý výrobek, než se začne prodávat, tak se musí nejprve vyrobit. To je samozřejmé. Celkový proces výroby vyžaduje zapojení celého týmu, zkušenosti a také zlaté ruce čalouníků, švadlen a lakýrníků. Na vytvoření židle samozřejmě pracuje mnohem více lidí. Napíšeme Vám něco málo o průběhu této výrobní činnosti nebo spíše o několika fázích výroby, které tvoří celý proces vzniku židle. Budeme popisovat židli Sisi 3 - u nás jedna z nejvíce prodávaných židlí.

... nápad. Nápad, který se rodí v mysli designéra

Stejně jako se ve firmách formuje vize celého podniku, musí se při výrobě židle nejprve vytvořit celá koncepce. Vize je proto mimořádně důležitá. Zde začíná celá naše produkční cesta. Nestačí jen materiál, ze kterého vyrobíme nábytek. Musíme hlavně vědět co přesně chceme vyrobit. Úkolem samotného projektanta je tento koncept vizualizovat. V této fázi se vytvářejí první obrysy vzhledu produktu - myšlenky designéra se přenesou na papír, který kromě estetiky zohledňuje i funkčnost modelu. Koneckonců na židli by se mělo hlavně pohodlně sedět.

Od osnovy k prototypu

Jakmile dojde k náčrtu nápadu pro židli Sisi 3, do akce vstoupí modeláři a technologové. Transformují koncept designéra do správných parametrů. Nákresy, hodiny strávené výpočty a to všechno jen proto, aby produkt vyhovoval normám - byl ergonomický, trvanlivý a velmi kvalitní. Modeláři vytvoří prototyp židle. A nyní je již vidět, jak se tento nápad pomalu stává skutečným produktem.

Výroba

Prvním krokem je výroba kvalitního a pevného rámu. Poté na samotný rám přijde sedák, který musí být pohodlný. Aby se tak stalo, jsou na sedák nainstalovány pružiny SP BH a čalounická pěna je seříznutá na odpovídající velikost. V židli Sisi 3 používáme dvě hustoty pěnových potahů: 25 kg / m3 (opěradlo a boční strany křesla) a 35 kg / m3 (sedák). Obě pěny získaly ekologický certifikát OEKO-TEX.

Mezitím probíhají další práce v šicí dílně. Výroba je manuální. Počítá se každý šev. Zkušenosti zaměstnance jsou zde mimořádně cenné, protože každý typ potahového materiálu vyžaduje výběr správné tloušťky nitě a jehly, jakož i barvy. Materiál na židli dotváří celkový design.

Dalším krokem je lakovna. Výroba probíhá postupně, ale také současně. Na to, aby mělo bukové dřevo, ze kterého je vyroben rám židle Sisi, kvalitní lak a barvu, je v místnosti potřebná odpovídající teplota, vlhkost i větrání.

Nejdříve se rám nastříká v moderní kabině k tomuto procesu určené a poté se přesouvá do sušičky.

Lakovna je další etapou cesty židle. Zde je dvakrát lakována průhledným a ekologicky nezávadným vodním lakem. Lakování se provádí pomocí nízkotlaké pistole.

Vyvrcholením celého procesu je ruční broušení mořeného a lakovaného dřeva.

Vracíme se k čalounění, které dodává výrobku konečný tvar, a proto je práce čalouníka tak důležitá. Čalouníci musí mít nepochybně dobré oko a hodně trpělivosti.

Židle Sisi 3 je model s dalšími dekorativními prvky - s klepadlem a cvočky, které jsou montovány ručně.

Poslední úder a Sisi 3 je dokončena. Nyní ji jen opatrně zabalíme a doručíme až k Vám domů.

Ve zkratce jsme Vám popsali výrobní proces. Jak vidíte, k vyhotovení židle, křesla je potřebných mnoho rukou. Těší nás, že v našem týmu máme profesionály, kteří svou práci vykonávají zodpovědně, precizně a hlavně s láskou. Vytváříme židle pro lidi a to je to co nás naplňuje, motivuje a těší.

Nejprodávanější
Židle Sisi 3 s cvočky a klepadlem
4380 - 5040 Kč
Barvy: 55 variant, 15 barev dřeva
Materiál: 5 typů
Odeslání: 4-5 týdnů

Elegantní židle s cvočky a ozdobným klepadlem. K dispozici v široké škále čalounění a barvy dřeva. Stylové, pohodlné a jedinečné.


Křeslo Alexis
3531 - 4209 Kč
Barvy: 55 variant, 15 barev dřeva
Materiál: 5 typů
Odeslání: 4-5 týdnů

Vysoká kvalita a přesnost zpracování, široký výběr potahů. Doprava zdarma!


Křeslo Cristal s kamínky
3757 - 4435 Kč
Barvy: 55 variant, 15 barev dřeva
Materiál: 5 typů
Odeslání: 4-5 týdnů

Prošívané ve stylu Chesterfield s ozdobnými kamínky. Odolné potahy, široký výběr barev dřeva. 2 roky záruka, doprava zdarma.


Židle Sisi 3 s cvočky a klepadlem, nohy Ludvík
4490 - 5168 Kč
Barvy: 55 variant, 15 barev dřeva
Materiál: 5 typů
Odeslání: 4-5 týdnů

Elegantní židle s cvočky, ozdobným klepadlem a nohama Ludvík. K dispozici v široké škále čalounění a barvy dřeva. Stylové, pohodlné a jedinečné.


Nejprodávanější
Židle Sisi
3647 - 4319 Kč
Barvy: 55 variant, 15 barev dřeva
Materiál: 5 typů
Odeslání: 4-5 týdnů

Krásná stylová židle s ozdobnými prošíváním Chesterfield. Funkčnost jde ruku v ruce se vzhledem - pohodlí zajišťuje kvalitní sedák a opěradlo. Nábytek je k dispozici v široké paletě čalounění a dřeva. Ideální do obývacího pokoje nebo jídelny. 


Nejprodávanější
Židle Astoria
2437 - 2896 Kč
Barvy: 55 variant, 15 barev dřeva
Materiál: 5 typů
Odeslání: 4-5 týdnů

Židle s kvalitním čalouněním. Vysoce kvalitní dřevo, certifikované potahy. 2 roky záruka. Doprava zdarma.


Židle Sisi, nohy Ludvík
3757 - 4435 Kč
Barvy: 55 variant, 15 barev dřeva
Materiál: 5 typů
Odeslání: 4-5 týdnů

Židle s dřevěnými nohami Ludvík a ozdobným prošíváním Chesterfield na opěradle - ideální pro stylovou jídelnu. Je k dispozici v široké škále barev čalounění. Pokud chcete mít elegantní a nadčasový kus nábytku, vsaďte na naši Sisi.


Židle Sisi 2 s cvočky
3891 - 4563 Kč
Barvy: 55 variant, 15 barev dřeva
Materiál: 5 typů
Odeslání: 4-5 týdnů

Krásná stylová židle s ozdobnými cvočky (velkými i malými) a prošíváním Chesterfield. Funkčnost jde ruku v ruce se vzhledem - pohodlí zajišťuje kvalitní sedák a opěradlo. Nábytek je k dispozici v široké paletě čalounění a dřeva. Ideální do obývacího pokoje nebo jídelny. 


© Všechna práva vyhrazena 2003-2024. eZidle.cz
Zavolejte nám +420 775 477 688
Go Top