Chat with us, powered by LiveChat
Vyberte si novou ergonomickou židli
Zbývá:
nyní s dodatečnou slevou! Více >> ZDE <<
phone ico  +420 775 477 688 Infolinka v provozu dnes od: 8:00 - 15:30
Kouzlo světla aneb něco málo o lampách

Kouzlo světla aneb něco málo o lampách

Není žádným tajemstvím, že světlo vytváří příjemnou domácí atmosféru. Osvětluje místnost, zdůrazňuje charakter interiéru a také dotváří obývací pokoj nebo jídelnu a dělá  místnosti  útulnější. V místnostech má osvětlení důležitou roli. Můžeme dokonce říci, že určují konečný efekt uspořádání prostoru. Je jisté, že osvětlení je nejenom funkčním, ale také dekorativním prvkem interiéru.

Světlo, prosím!

V domácnostech existují tři základní typy osvětlení:

  • hlavní
  • lokální
  • dekorativní

  • Hlavní světlo - jeho úkolem je osvětlovat interiér tak, aby poskytoval uživatelům dostatečné světlo a dobrou orientaci v prostoru. Proto jsou do světel vhodné halogenové žárovky nebo LED žárovky. Lokální osvětlení nám osvětluje jen určitou část místa, což umožňuje provádět činnosti, jako např. číst, nebo pracovat na určitém místě. Aby mohly plnit svou funkci, měly by být jasné a nasměrovány na oblast, ve které budeme danou činnost vykonávat. Posledním typem osvětlení, je dekorativní osvětlení, které má osvětlovat daný předmět v místnosti, například rodinnou fotografii zavěšenou na stěně, nábytek nebo suvenýr z dovolené.


    lampa CarlaInvicta Interior

    Lampa do obývacího pokoje, lampa do jídelny

    Obývací pokoj je ukázkou bytu. Zde hostíme hosty a taky zde trávíme nejvíce svůj volný čas. Pokud máme co do činění s velkou místností, malý počet lamp nebude dostatečně tuto místnost osvětlovat. Naše rada proto zní: počet lamp v obývacím pokoji, tak v jakémkoliv jiném interiéru by se měl přizpůsobit velikosti místnosti. Věnujte pozornost i místu, kde obvykle trávíte čas, ať už na pohovce při sledování televize, nebo v rohu místnosti, protože tam máte třeba počítač. Ideálním řešením jsou velké stojací lampy, které umístíte vedle pohovky. Sníte o interiéru jako v časopisech o designu interiéru? Vsaďte na lampu Studio 140 cm. Jedná se o lampu ve stylu podkroví, do které se designéři zamilovali.


    lampa Studio 140 cm, Invicta Interior

    Chcete své hosty překvapit? Wow efekt Vám zaručí lampy Harmony. Originální tvar přesýpacích hodin - způsobuje, že světlo, které z ní vychází, vytváří zajímavé světelné efekty.

    V jídelně kromě stolu a židlí musíme pamatovat i na správné osvětlení. Závěsné lampy nebo stropní svítidla budou perfektní. Lampa nad stolem krásně osvětlí tuto část místnosti. Zde také při výběru správného modelu musíme vzít v úvahu velikost stolu, jakož i plochu samotné místnosti. Nad malým stolem bude stačit jedna závěsná lampa. Větší jídelna znamená více možností uspořádání. Nad velký jídelní stůl můžete umístit např. jednu lampu, která se skládá ze tří stejných svítidel.

    lampa Chromagon 3, Invicta Interior

    Problém často nevzniká ani při výběru lampy, ale při jejím umístění nad jídelní stůl. Pokud máte stůl pro 4 nebo 6 osob, doporučujeme umístit závěsnou lampu 60-70 cm nad stůl. Tuto výšku lze vypočítat od vrchní části po spodní část stínidla.

    Výběr lampy už záleží na každém z Vás. I když vybíráte lampu do moderního, nebo klasického interiéru, nezapomeňte, že osvětlení by mělo odpovídat designu Vašeho domova - to je pravidlo, kterým by jste se měli řídit. 



    Závěsná lampa Chromagon
    2002 Kč
    Barvy: Chromovaná
    Materiál: Kov
    Odeslání: 2-3 dny

    Elegantní závěsná lampa s chromovaným kovovým stínítkem o průměru 30 cm. Geometrický tvar současného módního stylu art deco. Jedná se o elegantní doplněk, který ve vašem bytě nemůže chybět.


    Závěsná lampa Chromagon 3
    2510 Kč
    Barvy: Chromovaná
    Materiál: Kov
    Odeslání: 2-3 dny

    Sada tří lamp, každá o průměru 20 cm. Kulaté stínítka jsou vyrobeny z chromovaného kovu. Kabel je dlouhý 150 cm. Lampy dokonale osvětlují jídelnu, kuchyň a obývací pokoj.


    © Všechna práva vyhrazena 2003-2024. eZidle.cz
    Zavolejte nám +420 775 477 688
    Go Top