Chat with us, powered by LiveChat
phone ico  +420 775 477 688 Infolinka v provozu dnes od: 8:00 - 15:30
Křeslo pro programátora

Křeslo pro programátora

Zdálo by se, že práce u počítače nezatěžuje tělo, tak jako fyzická práce, avšak dlouhodobé sezení a koukání se na obrazovku monitoru oslabuje Váš zrak a také vede k nesprávnému držení těla během sezení. Nejprve to začíná mírnou bolestí zad, která v průběhu času může postupovat do dalších částí těla.

Správnému sezení se musíme naučit

Sezení není až tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Pokud máme nesprávně umístěny ruce, nohy nebo nedostatečnou oporu páteře a ramen, tak jsou naše svaly pod neustálým napětím. Měli bychom sedět rovně a také s přestávkami.

Zde je několik tipů.

  • Nejdříve se opřete v poloze nejbližší k opěradlu - posaďte se rovně.
  • Udělejte si krátké přestávky. Lékaři doporučují přestávku 5 až 10 minut po každé odpracované hodině. A co dělat při přestávce? Například můžete udělat několik dřepů, nebo se projít. Je důležité udržovat rovnováhu mezi prací a odpočinkem.
  • Při sezení zajistěte správnou polohu těla.
  • Všimněte si, zda Vaše páteř, zejména bederní oblast, přiléhá k zadní části židle.
  • Stehna mají být kolmo k zemi. Zkontrolujte, zda jsou Vaše kolena pod bederní čárou a zda jsou Vaše nohy uvolněné.
  • Monitor byste měli mít na dosah ruky tak, aby Vaše zápěstí bylo v přímce s předloktím. Lokty mohou spočívat na loketních opěrkách při udržování úhlu 90 stupňů s osou těla.

  • Křeslo pohodlné pro páteř

    Vyberte si vhodné opěradlo. Samozřejmě můžete sedět na běžné kuchyňské židli, ale doporučujeme Vám i jiné řešení, mnohem šetrnější pro Vaši páteř. Jako programátor pracujete stále v sedě, takže byste měli zainvestovat do ergonomického kancelářského křesla. Je to investice na několik let, která se do budoucna určitě vyplatí. Při koupi křesla zvažte, zda jste vybrali model, který má výškově nastavitelné sedadlo, loketní opěrky, opěradlo a opěrku hlavy. Zadní část židle by se měla přizpůsobit tvaru zad uživatele a poskytovat podporu pro bederní páteř.


    Na základě našich dlouholetých zkušeností Vám doporučujeme především křesla ze série Pofit a Ergohuman. Obě mají všechny klíčové prvky, které jsme zmínili výše, jsou odolné, pohodlné a elegantní. Křesla Pofit jsou vybaveny vodorovným a svislým skeletem, který zaručuje ochranu páteře. Opěrka hlavy je nastavitelná v 5 rovinách.


    Křesla Ergohuman jsou ideální také jako IT křesla. Důležitou funkcí tohoto modelu je pohyblivá, nezávislá bederní část opěradla, která reaguje na pohyby uživatele.



    Nejen programátoři jsou vystaveni degenerativním onemocněním páteře Každý z nás by se měl řídit zásadou zdravého sezení před počítačem - zásadou, že prevence je lepší než léčba. Vhodná kancelářská židle Vám zajistí pohodlné a bezbolestné sezení při práci.


    Herní židle Ergohuman G-Racer Blue
    16499 Kč
    Barvy: modro - bílá
    Materiál: Mikrovlákno
    Odeslání: 10-15 dní

    Židle Ergohuman G-Racer vytvořena pro HRÁČE. Inovativní, moderní, ergonomická herní židle vytvořena pro fanoušky her. Poskytne plnou oporu celé páteři, pažím a ramenům - úhel sklonu loketních opěr a nohou je nastavitelný. 


    © Všechna práva vyhrazena 2003-2024. eZidle.cz
    Zavolejte nám +420 775 477 688
    Go Top