Chat with us, powered by LiveChat
Vyberte si novou ergonomickou židli
Zbývá:
nyní s dodatečnou slevou! Více >> ZDE <<
phone ico  +420 775 477 688 Infolinka v provozu dnes od: 8:00 - 15:30
Jak vyčistit kancelářské křeslo?

Jak vyčistit kancelářské křeslo?

#průvodce

Pohodlné a estetické kancelářské křeslo výrazně ovlivňuje naši pohodu a hlavně kvalitu naší práce. Stojí za to připomenout si pár praktických pravidel, která ovlivňují vzhled a správnou funkci našeho křesla. Domácí "kancelářské" pracoviště velmi často slouží i jako místo k jídlu a pití, čímž je křeslo vystaveno různým druhům nečistot. Jak bychom se o něj tedy měli starat? Co dělat v případě náhodného znečištění?

   


Křesla Level Cross BS, Level V WS, Level Cross WS výrobce Grospol

Čištění kancelářských křesel - krok za krokem

Aby látka na křesle nebo kancelářské židli vypadala dlouho jako nová, je nutné zajistit, aby případné nečistoty, prach či jiné znečištění nezůstávaly na jejím povrchu příliš dlouho. Doporučuje se pravidelné vysávání čalouněných prvků a šetrné čištění, vyvarujte se však nadměrného tření, aby nedošlo k poškození vláken látky.

V případě náhodného znečištění nebo polití nezapomeňte, že nejdůležitější je reakční doba. V první řadě si dejte pozor na materiál, ze kterého je sedák/opěradlo vyrobeno, protože každé čalounění se čistí trochu jiným způsobem a nesprávné odstranění nečistot může nenávratně změnit vzhled našeho křesla.

  1. Tekutiny, jako je káva, čaj a džus, by měly být vysušeny hadříkem nebo papírovou utěrkou bez použití příliš velkého tlaku.
  2. Zbývající skvrnu otřete hadříkem s mýdlovou vodou, dávejte pozor, aby se skvrna nezvětšila. Poté mýdlo opláchněte vodou a mokrou skvrnu vysušte suchým hadříkem nebo papírovou utěrkou.
  3. Zaschlé nečistoty, jako je písek nebo drobky, by se měly vysát, než se nečistoty dostanou do látky. Pokud látka stále vykazuje stopy nečistot, očistěte ji krouživými pohyby pomocí bavlněného hadříku s mýdlovou vodou.
  4. U ostatních skvrn namočte bavlněný hadřík do hypoalergenního mýdla a poté skvrnu setřete lehkým tlakem. Pohyby by měly být jemné a krouživé.
  5. Po vyčištění otřete okolí skvrny vlhkým hadříkem. Sušení je vhodné provádět krouživými pohyby fénem, ​​nastaveným na nejnižší teplotu (neplatí pro čalounění kožené a ekokůže).
  6. Síťovaná křesla lze kromě vysávání čistit klasickým "lepícím" válečkem na oděvy.
  7. Nedoporučuje se používat silné čisticí prostředky, jako je prostředek na mytí nádobí, tekuté mýdlo, ředidlo nebo bělidlo. 

    POZOR!

    Všechny čisticí prostředky musí být testovány na nenápadném místě. V případě komplikovaných skvrn, které pronikly do struktury látky, doporučujeme kontaktovat odborníka.

Čištění kožených křesel

Základem pro udržení krásných kožených křesel je jednoduché vysávání. V případě jemného znečištění jej očistěte mírně navlhčeným hadříkem. Při větším znečištění se doporučuje použití hypoalergenního mýdla. Po čištění je důležité čalounění důkladně vysušit. V případě kožených sedaček se doporučuje udržovat je profesionálními čisticími a ošetřovacími prostředky, ale nezapomeňte je předem vyzkoušet na neviditelném místě.

   

 Křeslo Ergohuman LE01 výrobce Grospol

Funkční tkaniny - snadno se čistí, odpuzují vodu a jsou šetrné ke zvířatům

Snadno čistitelné látky - v nabídce potahových látek Grospol jsou i snadno čistitelné látky evropských výrobců Fargotex a Toptextil, díky kterým lze rychle a efektivně vyčistit všechny skvrny - Strong, Magic Velvet, Osaka.

Hydrofobní tkaniny - tkaniny s technologií zabraňující vstřebání náhodně rozlitých tekutin z povrchu materiálu - Magic Velvet.

Látky šetrné ke zvířatům - snadno čistitelné látky se strukturou usnadňující odstranění chlupů z povrchu nábytku - Magic Velvet, Strong.

Čištění rámu a koleček kancelářského křesla

Plastové prvky kancelářských židlí a křesel, jako je rám, područky nebo opěrka hlavy, vyžadují systematické čištění. Pro tuto činnost je nejlepší použít vlhký bavlněný hadřík s měkkým vláknem, který nepoškrábe povrchy jak plastových, tak kovových a chromových částí. Silnější nečistoty lze setřít jemnými čisticími prostředky, přičemž nejprve na neviditelném místě zkontrolujeme jejich činnost.

Důležitou součástí údržby křesel je také pravidelné čištění pojezdových koleček na základně/kříži křesel. Většina křesel umožňuje sundání koleček, takže případné nečistoty (prach, vlasy, drobky) důkladně odstraníte vlhkým hadříkem, vysavačem a nůžkami.

Pamatujte, že židle a křesla jsou nejvyužívanějším kancelářským nábytkem, proto je jejich opotřebení v průběhu času přirozené. Díky pravidelné údržbě prodlužujeme životnost židle a udržujeme její vzhled na té nejvyšší úrovni.

   

Křeslo Smart B výrobce Grospol

Křeslo Level Cross WS
4289 - 5910 Kč
Barvy: 106 variant
Materiál: 10 typů
Odeslání: 2-3 dny

NOVINKA! Otočné konferenční křeslo, kvalitně profilovaná, bílý rám, dobrý poměr ceny a kvality, loketní opěrky, rychlá výroba. DORUČENÍ ZDARMA.


Kancelářské křeslo Smart B
10091 - 12942 Kč
Barvy: 80 variant, 2 barvy kříže
Materiál: 7 typů
Odeslání: 2-3 dny

Kancelářské křeslo vyrobeno s inovativní technologii Smart Move! Díky vysokému opěradlu je tento model určen pro lidi s vysokým růstem. Elegantní design, řada funkcí a pohodlí - to jsou jednoznačné výhody prezentovaného křesla. 


Židle Level V BT
3889 - 5349 Kč
Barvy: 108 variant
Materiál: 10 typů
Odeslání: 2-3 dny

Konferenční židle, čalouněné opěradlo. Verze s opěrkami nebo bez područek. Výjimečný design, vysoký komfort, čistý tvar, odolné tkaniny.


Kancelářské křeslo Smart AL1
11619 - 13739 Kč
Barvy: 100 variant
Materiál: 11 typů
Odeslání: 2-3 dny

Otočné křeslo s opěradlem v technologii Smart Move. Ideální pro osoby vyššího vzrůstu, i přes 200 cm. K dispozici v široké škále barev. Vybaveno leštěnou základnou a pevnými područkami. 


© Všechna práva vyhrazena 2003-2024. eZidle.cz
Zavolejte nám +420 775 477 688
Go Top