Chat with us, powered by LiveChat
🐥VESELÉ VELIKONOCE!🐥🐰 Dneska a v pondělí nepracujeme.
Pokud budete mít dotaz, můžete nám napsat email.
phone ico  +420 775 477 688 Infolinka v provozu dnes od: 8:00 - 15:30
Opěrka hlavy - doplněk nebo důležitá část vybavení křesel?

Opěrka hlavy - doplněk nebo důležitá část vybavení křesel?

V minulém blogu jsme zveřejnili příspěvek, který zahajoval řadu témat a "popisků" o správné poloze těla během 8 hodin práce, o správném výběru židlí, křesel a také o uspořádání kancelářských prostor (článek „Ergonomie kancelářské práce“).


Dnes bychom se chtěli zaměřit na tento prvek - OPĚRKA HLAVY. Během rozhovorů s klienty jsou často kladeny následující otázky:

A k čemu vlastně slouží taková opěrka hlavy?”,

Budu to opravdu potřebovat?”.


Na základě výzkumu se ukázalo, že trávíme v sedě necelých 13 hodin denně. Během 8 hodinového pracovního režimu a také často ve volném čase zaujímáme pasivní polohu, která drasticky ovlivňuje naši páteř, kostní a kloubní systém a také svalovou soustavu. Panuje všeobecné přesvědčení, že se evolučně ještě naše tělo nepřizpůsobilo sedu. Ještě před 200 lety většina lidí pracovala MANUÁLNĚ, nyní díky věku počítačů jsme se usadili a trávíme většinu času v sedě. Tento stav má velmi negativní dopad na naši páteř. Cítíme bolest v různých částech těla, od bederní páteře po krční páteř.

Následující obrázek je shrnutím provedeného výzkumu prof. Hansem Joachimem Wilke ohledně rozložení zátěže na naši páteř během různých poloh.



Opěrka hlavy

Podle dané definice je to jasné - horní, prodloužená část židle/opěradla nebo lehátka je hlavovou opěrkou.


V praxi máme na výběr mnoho typů opěrek hlavy, které se liší tvarem, profilem i funkčností. Ne všechna křesla s opěrkami hlavy jsou dobrá. Stává se, že prvek, který má podepřít hlavu během práce a při odpočinku, se nachází mezi lopatkami - a to hlavně v případě velmi vysokých lidí, nebo nad hlavou - v případě lidí menších.


Je velmi důležité, aby bylo křeslo dobře přizpůsobeno uživateli.

V naší nabídce najdete mnoho modelů kancelářských křesel vybavených ergonomickými opěrkami hlavy. Co tedy stojí za pozornost?

Důležité je, aby:

- opěrka hlavy měla funkci nastavení výšky - to usnadní nastavení její polohy uživatelům různé výšky,

- opěrka byla dobře profilována s prohlubní ve střední části pro pohodlné opření hlavy,

- měla schopnost nastavení úhelu sklonu, aby si mohla hlava volně odpočinout při práci i během momentů relaxace,

- opěrka hlavy neohrožovala zdraví uživatele - musí být stabilní.

Má především sloužit k pohodlnému podepření hlavy a krční páteře. Úkolem opěrky hlavy je uvolnit svalstvo během mnoha hodin strávených v sedu.



Níže uvádíme podle našeho názoru nejlepší modely křesel a židlí vybavené opěrkami hlavy. Doporučujeme, abyste si přečetli popis produktů a vybrali pro Vás ten pravý. S využitím našich zkušeností Vám rádi poradíme při výběru správného modelu ergonomického křesla nebo ergonomické židle.

Židle IOO



Židle Pofit


Křeslo Ergohuman



Židle Coco



© Všechna práva vyhrazena 2003-2024. eZidle.cz
Zavolejte nám +420 775 477 688
Go Top