Chat with us, powered by LiveChat
Vyberte si novou ergonomickou židli
Zbývá:
nyní s dodatečnou slevou! Více >> ZDE <<
phone ico  +420 775 477 688 Infolinka v provozu dnes od: 8:00 - 15:30
Ergonomie kancelářské práce

Ergonomie kancelářské práce

V 21. století se o ergonomii mluví stále víc. Ale ví každý z nás, co tento termín přesně znamená?

Stručně řečeno, ergonomie je vědecký obor zabývající se otázkou přizpůsobení pracovních podmínek morfologickým (postavám), fyziologickým (např. svalovým a mozkovým činnostem) a psychologickým schopnostem člověka. Jejím cílem je tedy zajistit nejvyšší efektivitu práce při zachování zdraví zaměstnanců.

Co tomu napomáhá?

Vhodné uspořádání pracoviště. Výběr správného ergonomického křesla je velice důležitý. Je důležité, aby se sedák společně s opěradlem přizpůsobily tělu uživatele, a přitom umožňovaly uzamykání mechanismů v několika polohách. Důležité je zajistit pohodlí při intenzivní kancelářské práci. Ergonomická kancelářská židle musí mít také nastavení hloubky sedáku, které snižuje tlak na stehna. Úkolem područek je umožnit volné umístění rukou, které jsou během několika hodinovému sezení neustále v napětí.


Tento článek je pouze úvodem do seriálu o ergonomii a je potřeba uznat, že se jedná o velmi rozsáhlé téma. Upozorňujeme na několik klíčových otázek, které Vám pomohou vybrat tu správnou židli nebo křeslo. Cyklus bude rozdělen do tří sekcí:

- sedák,

- mechanizmy,

- loketní opěrky. 


Poradíme Vám také, které modely židlí a křesel podporují správnou ergonomii těla.

Zveme Vás ke čtení.

© Všechna práva vyhrazena 2003-2024. eZidle.cz
Zavolejte nám +420 775 477 688
Go Top