Chat with us, powered by LiveChat
phone ico  +420 775 477 688 Infolinka v provozu dnes od: 8:00 - 15:30
Mechanismy - který si vybrat, co znamenají zkratky a k čemu nám slouží?

Mechanismy - který si vybrat, co znamenají zkratky a k čemu nám slouží?

Nedávno jsme diskutovali o témě – Sedák-téma k zamyšlení. A co se skrývá pod sedadlem?


V naší nabídce najdete mnoho kancelářských židlí kancelářských křesel které se liší ve funkcích a to díky několika páčkám pod sedadlem.

Jak jsme již zmínili, pracovní židle musí mít nastavení výšky sedadla. Dále je skvělé, pokud má synchronní mechanismus, v němž opěradlo a sedadlo po uvolnění zámku (t. j. pouze tehdy, když to chceme) sleduje pohyb zad a poskytuje mu přiměřenou oporu. Pokud to rozpočet umožňuje, tak lépší židle mají více funkcí, jako například změna hloubky sedadla nebo změna úhlu sedadla.

Níže jsou uvedeny názvy téměř všech mechanismů z naší nabídky. Začneme s nejjednoduššími, projdeme si jejich spektrum, stručně je popíšeme a uvedeme příklady židlí a křesel, ve kterých se používají. Při každém kancelářském produktu v našem e-shopu vždy podrobně popisujeme možnosti použitého mechanismu.

ZÁKLADNÍ MECHANISMY

Economic – nastavení pouze výšky křesla



CPT – velmi jednoduchý mechanismus. Tři šrouby umožňující: aretaci opěradla v jakékoliv poloze, nastavení výšky opěradla, nastavení hloubky sedáku. Kromě toho nastavení výšky sedáku pomocí pneumatického pístu - např. kancelářské židle BravoPrestigeAkord.

Tilt – výška sedáku je nastavitelná pomocí pneumatického zdvihu, zámek se uvolní - je možné volně se "pohupovat", zámek je pouze v "pracovní" poloze, opěradlo se nastavuje pomocí šroubu –  Mefisto Relaks Plus R .

Multiblock – nastavení výšky sedáku pomocí pneumatického zdvihu, uvolnění zámku opěradla umožňuje volný výkyv a blokování v 5 polohách, funkce Anti-Shock po uvolnění opěradlo nenarazí na záda uživatele, nastavení síly odporu opěradla pomocí šroubu pod sedadlem –   Supreme, NovaNextOrion

SYNCHRONNÍ MECHANISMY

Active-1 –nastavení výšky sedáku pomocí pneumatického zdvihu, volné houpání se, synchronizované naklonění opěradla a sedáku v poměru 2: 1, úhel sklonu opěradla 19 stupňů při sklopení sedadla 8 stupňů, aretace naklápění v 5 polohách, nastavení výšky opěradla 10 západek, nastavení síly odolnosti opěradla, funkce Anti-Shock - ochrana před uhozením opěradla do zad uživatele. Příkladné modely: StilloMasterGem.



Synchrónní mechanismus FS – možnost volně se otáčet, sklopení opěradla (20 stupňů) synchronně se sedadlem (11 stupňů), možnost aretace opěradla v 5 polohách, nastavitelná výška a nastavitelná síla opěradla pomocí šroubu, funkce Anti-Shock - ochrana proti nárazu opěradla do zad uživatele, ve verzi FST - nastavitelná hloubka sedáku, nastavení výšky sedáku pro obě verze.

Vzorové modely: Intrata O


Synchrónní mechanismus Epron Synchron ES - schopnost volně se otáčet, opěradlo se naklání se sedadlem v poměru 2: 1 (20 stupňů / 11 stupňů), schopnost zamykání v 5 polohách, schopnost nastavovat výšku opěradla, nastavitelný odpor opěradla pomocí knoflíku, funkce Anti-Shock - ochrana proti nárazu opěradla do zad uživatele, možnost EST - nastavení hloubky sedáku, možnost EFT - dodatečný 5-stupňový negativní úhel, sklon sedadla. Všechny možnosti mají pneumatický zdvih pro nastavení židle nahoru a dolů.

Vzorové modely: Orlando HBBolero II



Synchrónní mechanismus Epron Synchron Plus ESP - schopnost volně se otáčet, opěradlo se naklání se sedadlem v poměru 2: 1 (22 stupňů / 11 stupňů), schopnost zamykání v 5 polohách, nastavitelná výška opěráku, nastavitelný odpor opěradla pomocí knoflíku, funkce Anti-Shock - ochrana proti nárazu opěradla do zad uživatele, možnost ESPT - nastavení hloubky sedáku, možnost ESPTN - záporný úhel sedadla, nastavení sklonu dopředu o 2 stupně. Výškové nastavení pomocí pneumatického zdvihu.


Mechanismus Ergon UP – nastavení výšky sedáku pomocí pneumatického zdvihu, nastavení výšky opěradla (8 západek), zámek opěradla ve zvolené poloze, možnost sklopení opěradla sklonu opěradla + 20 stupňů a - 3 stupně.

Model vybavený tímto mechanismem je Labo.

Mechanismus Ergon 2L –sklon opěradla + 20 stupňů vpřed a - 3 dozadu. Zámek opěradla ve zvolené poloze, nastavení výšky opěradla pomocí šroubu, nastavení výšky sedáku pomocí pneumatického zdvihu.

Příkladem kancelářské židle je model Taktik.


mechanismus synchronní IBRA  tento mechanismus má židle Offix


- (A) blokování úhlu sklonu sedáku, zpomalení pohybu. Po uvolnění tohoto zámku sedadlo změní svoji polohu, ale opěradlo je pevné (zajištěno pákou C). Pákou (A) aktivujeme funkci "houpání" v křesle

- (B)nastavení výšky sedadla

- (C) zamykání zvoleného úhlu opěradla ve vztahu k sedadlu nebo zpomalení opěradla. Po zpomaleném pohybu je sedadlo nehybné a opěradlo následuje za opěradlem

-síla odporu, kterou opěradlo vytváří při naklápění, je nastavitelná, což umožňuje jeho nastavení podle hmotnosti uživatele (knoflík D).


Mechanismus LP11 –schopnost volně se otáčet, opěradlo se naklání synchronně se sedadlem, úhel opěradla 23 stupňů, sedadlo 11 stupňů. Opěradlo je možné aretovat v 5 polohách. Nastavení síly odporu opěradla pomocí otočného knoflíku umístěného na pravé straně sedáku, funkce Anti-Shock - ochrana proti nárazu opěradla do zad uživatele, nastavitelné nahoru a dolů pomocí zdvihu. křeslo Viden je vybaveno tímto typem mechanismu.


Mechanismus Synchro self   nastavitelná výška sedáku, nastavení sklonu opěradla a sklonu sedáku, nastavení síly sklonu opěradla, sedadla ve verzi STL - nastavení hloubky sedadla.



Mechanismus Synchro – výška sedáku, úhel opěradla a sedadla, jakož i síla opěradla jsou nastavitelné, hloubka sedáku je nastavitelná ve verzích SL a SFL, možnost sklopení opěradla "záporný úhel" - verze SFL.



Mechanismus Synchro Self - křesla Futura - umožňuje volné otáčení se v křesle, blokování opěradla v jakékoliv poloze, funkce Anti-Shock brání opěradlu v zásahu do zad uživatele, nastavení hloubky sedáku, nastavení výšky sedadla v rozsahu shora dolů.


Joystick použitý na modelu je skvělým řešením Ioo oraz Ergohuman.

Mechanismus Synchro je v jedné rukojeti a umožňuje:


pohyb nahoru - nastavení sedadla nahoru a dolů,


pohyb dozadu (směrem k opěradlu) - uvolnění zámku, možnost volného houpání, návrat do výchozí polohy zablokuje opěradlo.


Pohybujte se dopředu směrem k přední části sedadla - nastavení hloubky sedáku, návrat do výchozí polohy, blokovací pohyb.


Výběr správného mechanismu není jednoduchá záležitost, závisí na pohodlí při sezení a schopnosti individuálně nastavit židli.


Rádi vám poradíme, jaké křeslo bude pro vás to pravé a proto neváhejte kontaktovat naši zákaznickou linku.

© Všechna práva vyhrazena 2003-2024. eZidle.cz
Zavolejte nám +420 775 477 688
Go Top