Chat with us, powered by LiveChat
Vyberte si novou ergonomickou židli
Zbývá:
nyní s dodatečnou slevou! Více >> ZDE <<
phone ico  +420 775 477 688 Infolinka v provozu dnes od: 8:00 - 15:30
Sedák - téma k zamyšlení

Sedák - téma k zamyšlení

V předchozích článcích blogu jsme diskutovali o těchto tématech:

  • Ergonomie kancelářské práce
  • Opěrka hlavy - doplněk nebo důležitá část vybavení křesel?
  • Síťovina se doporučuje nejen do teplých letních dnů!

  • V tomto článku se důkladně podíváme na sedáky nebo také sedadla.


    Na co se zaměřit při nákupu židle / křesla, které je určeno pro mnoha hodinovou práci. K čemu vlastně  je funkce prodloužení sedáku nebo nastavitelný úhel sklonu ...

    Během kancelářské práce na počítači dochází často k nadměrnému zatížení páteře a také svalů na stehnech a hyždích. To může časem vést k bolesti celé páteře.


    Jak tedy správně nastavit svou pracovní židli?

    Pohodlný a ergonomický sedák židle (křesla) je pro práci nesmírně důležitým prvkem. Chcete-li, aby se Vám příjemně sedělo, musíte provést několik jednoduchých kroků:

  • usedněte na židli a "zasuňte" se hluboko co nejblíže k opěradlu, 
  • položte chodidla na podlahu, nejlépe v botách bez podpatků nebo naboso,

  • díky nastavení výšky upravte sedák tak, aby úhel kolene byl 90 stupňů,

  • chodidla můžete opřít o speciální opěrku nohou, úhel sklonu nohou by měl být 10-15 stupňů,
  • věnujte pozornost tomu, aby přední část sedáku netlačila na spodní část stehen nebo na vnitřní straně pod koleny - to může vést ke znecitlivění nohou. Pokud pociťujete nepříjemný pocit z tlaku, máte několik možností: změnit hloubku sedáku (pokud má Vaše židle takovou funkci) změňte úhel sedáku (což je speciální funkce jen u některých kancelářských židlí) 



  • U vyšších osob s dlouhýma nohama je velice důležitá funkce nastavení hloubky sedáku - toto nastavení  umožní vyhovět potřebám jak vysokých, tak i menších lidí. Každý si může individuálně přizpůsobit velikost sedáku svým vlastním potřebám. Osoby menšího vzrůstu, snížením hloubky sedáku, budou moci využívat funkce, které nabízí opěradlo. Naše zkušenosti ukazují, že značná část menších osob nedosáhne k opěradlům kancelářských židlí.
  • V naší nabídce kancelářských křesel najdete mnoho modelů s nastavitelnou hloubkou sedadla. Doporučujeme také několik modelů, u nichž je úhel sedadla variabilní. Níže uvedeme několik typů, o kterých věříme, že splní Vaše nejnáročnější očekávání ve všech ohledech.

  • Židle Futura s inovativním sedadlem jsou spolehlivá již mnoho let.


    Židle firmy Profim – Raya


    Křesla Ioo a Ergohuman –  absolutní bestsellery, které jsou velice spolehlivé a těší se velkému uznání od zákazníků.



    Veris


    Nejen tyto nabízené modely mají funkci nastavení sedáku, modely Offix nebo Starter jsou skvělými příklady kancelářských židlí se širokou škálou nastavení.

    Kromě nastavení židle je důležitým prvkem také tvarování sedadla, tloušťka a uložení samotné pěny. Perfektní je, pokud se používá litá pěna. Dobrým příkladem těchto vlastností je křeslo Futura 4, které je v našem obchodě k dispozici již léta.

    Důležité je, aby sedák nebyl příliš měkký nebo naopak zase příliš tvrdý.

    Doporučujeme Vám, abyste se obrátili na naši zákaznickou linku a prodiskutovali různé možnosti a varianty modelů židlí, které jsou ideální pro hodiny strávené sezením v práci. 


    © Všechna práva vyhrazena 2003-2024. eZidle.cz
    Zavolejte nám +420 775 477 688
    Go Top