Chat with us, powered by LiveChat
Vyberte si novou ergonomickou židli
Zbývá:
nyní s dodatečnou slevou! Více >> ZDE <<
phone ico  +420 775 477 688 Infolinka v provozu dnes od: Zavřeno
zařizujeme interier pro alergika

Zařizujeme interiér pro alergika

#průvodce

Objevují se náhle. Způsobují kýchání, slzení očí a také svědění těla. Neumožňují nám normálně fungovat během pylové sezóny. Stává se také, že je může spustit čtyřnohý mazlíček. Alergie na prach, plísně nebo srst zvířat může zkomplikovat život. Chceme se doma cítit bezpečně, jak to tedy zařídit, aby se snížil počet alergenů v prostředí? Může to tak být! Navrhneme Vám jak.

Alergeny – co mít, a čeho se vyvarovat

Pokud víte, že jste alergičtí na určité alergeny, pak se ujistěte, že teplota ve vašem bytě je pod 22 ° C a vlhkost vzduchu v rozmezí 40-45%. To rozhodně minimalizuje životnost plísní a roztočů v místnosti. Vaším oblíbeným zařízením by od nynějška měl být vysavač s HEPA filtrem. Proč je tomu tak? Filtr HEPA je schopen zachytit částice různých velikostí, dokonce i ty nejmenší, včetně plísní, bakterií, chlupů zvířat a pylu. Vysajte všechny místnosti v domě alespoň jednou týdně. Investujte také do dobré čističky vzduchu, světlého nábytku, protože na světlý nábytek se usazuje méně prachu a během pylové sezóny nevětrejte. Na podzim a v zimních měsících je naopak otevřete a pořádně vvjetrejte, zejména po dešti. Vyhněte se také těžkým a "huňatým" závěsům. Přestože jsou elegantní a vytvářejí v místnosti atmosféru, tak bohužel jsou nositeli prachu a to doma s alergikem nechceme. Máte rádi rostliny? Vyberte si ty, které čistí vzduch, např. Touclovka.




Nábytek vhodný pro alergiky 

V tomto případě fungují skvěle přírodní materiály. Výběr nábytku pro alergiky není jednoduchý úkol. Postel by měla mít dřevěný nebo kovový rám, pěnovou nebo latexovou matraci a potah, který lze sejmout a vyprat. Židle a pohovky bez extravagantních tvarů a zákoutí, kde se může hromadit prach. Nejlepší je vybrat tkaniny s certifikátem a ještě lépe, pokud jsou židle zcela dřevěné. Vybírejte výrobky z bukového nebo borovicového dřeva. Židle z bukové překližky, mořené a lakované lakem jsou bezpečné pro lidi, zvířata a životní prostředí jako například židle Malmo Wood nebo  Malmo Steel. Pokud již vybíráte čalouněný nábytek, věnujte pozornost potahové látce. Na trhu jsou k dispozici látky, které jsou bezpečné pro alergiky, např. tkanina Strong s antibakteriálním povlakem Virus Protect. Díky této technologii se houby, roztoči a bakterie nedostanou do vláken látky. To potvrzuje certifikát Oeko-Tex Standard 100.



Koberec pro alergika

Koberec je v kontextu alergenů poměrně kontroverzní záležitost. Často jako záclony nebo závěsy zachycuje prach a navíc zvířecí chlupy. Je tedy lepší se kobercům, zejména chundelatým, vyhýbat. Ne všechny koberce jsou si rovny. Tyto značky Fargotex jsou bezpečné pro lidi bojující s alergiemi. Jsou příjemné na dotek, mají protiskluzovou úpravu a lze je prát v pračce na 30 ° C. Je dobré zvolit koberec vyrobený z bavlny, ačkoli se také doporučují polypropylenové. Jedná se o materiály odolné vůči plísním. Nejlepším řešením je koberec kombinující bavlnu s umělými vlákny. Kromě toho věnujte pozornost kobercovému rounu, což je typ příze (střih, smyčka nebo kroucení). Je důležité, aby byl co nejkratší, ne vyšší než 12 mm. Praktické jsou koberce tkané plošně, s hustou vazbou. Koberce vysajte nejméně jednou týdně, jednou za měsíc je venku protřepejte nebo je v zimě vystavte mrazu (roztoči hynou při nízkých teplotách). Jednou za 2–3 měsíce bude koberec potřebovat důkladné čištění parním čističem nebo vodním vysavačem.



Doufáme, že Vám náš krátký průvodce pomůže vytvořit domov bez alergenů. Koneckonců, domov je náš azyl, takže je důležité, aby byl bezpečný pro každého v domácnosti.

Nejprodávanější
Židle Roxby Natural
1827 Kč
Barvy: 3 barvy
Materiál: Sedák a opěradlo: dýhovaná dubová deska, rám: kaučukové dřevo
Odeslání: 15-20 dní

Kuchyňská židle minimalistického tvaru. Sedák a opěradlo jsou vyrobeny z dubové dýhované desky a rám z dřeva kaučukového. Ideální nábytek pro menší prostory. 


Nejprodávanější
Židle Dariusz 2
1597 Kč
Barvy: 5 variant
Materiál: bukové dřevo, MDF deska
Odeslání: 10-15 dní

Dřevěná židle stylisticky odkazující na klasický design. K dispozici ve čtyřech módních barvách. Díky minimalistické podobě se dobře vyjímá v interiérech inspirovaných moderním, vintage a rustikálním stylem.


Židle Skin Steel
1955 - 2590 Kč
Barvy: 61 variant, 3 barvy rámu
Materiál: 6 typů
Odeslání: 15-25 dní

Jídelní židle s moderní tvarem ve skandinávském stylu. Sedák a opěradlo- je potaženo příjemnou látkou v široké škále barev. Základna je vyrobena z štíhlých kovových nohou. Celek je lehký a stabilní.


Křeslo Orion
8388 - 10696 Kč
Barvy: 79 variant
Materiál: 6 typů + 2 druhy kůže
Odeslání: 5-6 týdnů

Dobře tvarované, vysoké opěradlo, pohodlný sedák, mechanismus Multiblock.


Židle Malmo Wood 4HW
2181 Kč
Barvy: 15 barev dřeva
Materiál: dřevo
Odeslání: 4-5 týdnů

Celek je vyroben ze dřeva. Vysoký komfort, skvělé barvy, čtvercové nebo kulaté nohy. Nadčasový design.


Židle Malmo Steel wood
1882 - 1918 Kč
Barvy: 17 barev dřeva, 3 barvy nohou
Materiál: Dřevo, kov
Odeslání: 2-5 dnů

Skvělé barvy, rychlá výroba a dodávka, příznivý poměr ceny a kvality, nadčasový styl.


Židle Skin wood
2254 Kč
Barvy: 15 barev dřeva
Materiál: dřevo
Odeslání: 4-5 týdnů

 Židle vyrobena z ohýbané překližky z bukového dřeva.Vyrobena pro útulnou jídelnu nebo kuchyň. K dispozici v široké škále barev, dva tvary nohu. 


© Všechna práva vyhrazena 2003-2024. eZidle.cz
Zavolejte nám +420 775 477 688
Go Top