Chat with us, powered by LiveChat
phone ico  +420 775 477 688 Infolinka v provozu dnes od: 8:00 - 15:30
Interiér ve stylu Boho

Interiér ve stylu Boho - světový trend ve vašem domě!

Pokud rádi čerpáte inspiraci z jiných kultur, pak je boho styl právě pro Vás. Kdysi byl spojován pouze s etnickými kulturami, dnes je propleten se skandinávským minimalismem a vytváří směsici barev, od energické červené po zemité hnědé, končící bílou, oblíbenou milovníky skandinávského stylu. Boho je radost, příroda a svěžest. Svoboda a zároveň elegance, modernost i vintage. Jak je možné, že jeden styl spojuje všechno? Co dělá interiéry takto uspořádané plné okouzlení a přirozenosti? Jak splnit designovou výzvu, aby byl můj byt v souladu s boho?

                                                                

Boho, co to vlastně je?

Často můžete slyšet, že daný předmět je ve stylu boho. Ale co to vlastně je to boho? Původně byl boho styl nazýván etno a odkazoval se na produkty lidové kultury. Obracel se hlavně k tradicím lidí z Jižní Ameriky, Afriky a Austrálie. Vyznačoval se velkým množstvím barev a vzorů. Vzory zůstaly, ale divoké barvy ustoupily barvám země. V současné době rozlišujeme etno a boho styl. Boho styl si získal popularitu v 60. a 70. letech spolu s kulturou hippies. Mladí lidé poté začali zpochybňovat kulturu konzumu vytvořenou velkými korporacemi. Došlo k posunu směrem k ručně vyráběným předmětům, ve kterých můžete vidět pravou tvář a srdce stvořitele. Samotný název „boho“ (z „bohémského“) znamená francouzské bohémství, chudí umělci, kteří si cení nezávislosti a svobody. Boho stále vládne světovým módním přehlídkovým molům a fotografie interiérů inspirovaných tímto stylem se často objevují v luxusních časopisech pro architekty.

                                                                                                                     

koberec Ives Warm Blue

Na co si dát pozor při zařizování interiéru ve stylu boho?

Styl boho je především o svobodě projevu, uměleckém duchu a kontrolované neuspořádanosti. Pokud chcete ve svém bytě vytvořit takový prostor, musíte se zaměřit na tlumené barvy. Doporučujeme bílou, béžovou, hnědou a zelenou - barvu, které pocházejí z přírody. K tomu můžete přidat žlutou nebo oranžovou pro „rozveselení“ místnosti.

K boho patří kromě barev také látky a textury. Příznivci diskutovaného trendu se nebojí sáhnout po bavlně, lnu, ratanu, proutí a samozřejmě po dřevě - čím starší, tím lepší.

Stěny stojí za to vyzdobit macrame, nejlépe ručně vyrobené. Mohou existovat také obrazy ze vzdálených cest nebo koberce a běhouny. Pamatujte, že boho styl odkazuje na exotiku - masky, sochy a suvenýry s africkou tematikou jsou v interiéru vítány. Kombinujte barvy, vzory a textury. 


Interiéry Boho milují světlo, prostorné pokoje a různé doplňky. Marně se zde hledá minimalismus, ale v celém tomto „přepychu“ stojí za to pamatovat na skromnost. Mělo by to být útulné a atmosférické.


židle K337

Nebojte se experimentovat s designem. Konec konců, styl boho má vyjadřovat Vás, Vaši individualitu. Sáhněte po originálních předmětech, nábytku, doplňcích, ozdobách, např. z malých řemeslných dílen. Lovte na bleších trzích, navštivte obchody se starožitnostmi a tvořte. U nás také najdete sortiment, který odpovídá tomuto tématu, vč. koberce odolné proti skvrnám Ives Warm Blue vyrobené technologií „used look“ (kontrolované staření) nebo ratanové židle K335.

Ratanové křeslo Bari
1597 Kč
Barvy: Hnědý/černý
Materiál: Umělý ratan
Odeslání: 2-3 dny

Zahradní křeslo Bari z umělého ratanu. Díky odolným materiálům, ze kterých je vyrobeno se hodí jak do interiéru tak i na zahradu.


Křeslo Gardena
3693 Kč
Barvy: Přírodní barva ratanu, černá
Materiál: Umělý ratan, kov
Odeslání: 10-15 dní

Křeslo ze série nábytku do zahrady, na terasu nebo balkon. Nábytek je vyroben z umělého ratanu - materiál odolný vůči měnícím se povětrnostním podmínkám. Barevný polštář je ozdobným prvkem celého křesla. 


Ratanové křeslo K337
2398 Kč
Barvy: Přírodní/černá
Materiál: Přírodní ratan, kov
Odeslání: 10-15 dní

Křeslo K337 je vyrobeno z přírodního ratanu. Je odolné vůči měnícím se povětrnostním podmínkám. Fantastický tvar sedáku a opěradla činí z tohoto kusu nábytku ideální doplněk do  obývacího pokoje a skvěle také vypadá v zahradě nebo na terase. 


Ratanová židle Indiana
3878 Kč
Barvy: přírodní / černá
Materiál: přírodní ratan
Odeslání: 10-15 dní

Velmi pohodlná židle do obývacího pokoje, zahrady, balkonu a terasy. Vyrobeno z přírodního ratanu ve světlé barvě. Celek vypadá velmi lehce a exoticky. Doporučujeme vám seznámit se s celou nabídkou.


Ratanová židle K335
2583 - 2830 Kč
Barvy: přírodní / černá
Materiál: přírodní ratan
Odeslání: 10-15 dní

Velmi pohodlná židle do obývacího pokoje, ale i na zahradu, balkon nebo terasu. Vyrobena z přírodního ratanu ve světlé nebo černé barvě. Celek vypadá velmi lehce a exoticky. Doporučujeme vám seznámit se s celou nabídkou produktů od značky Halmar.


Koberec Ives Warm Blue
4968 Kč
Barvy: Ecru s modrými elementy
Materiál: 43% bavlna, 57% polyester
Odeslání: 2-5 dní

Elegantní koberec pro stylový obývací pokoj s originálním vzorem tkaných na textilních stavech. K dispozici v modré barvě, rozměry 160 x 230 cm. Díky technologii Magic Home je koberec odolný vůči špíně. Je to módní a funkční doplněk!


Nejprodávanější
Židle Midas
1018 Kč
Barvy: Tmavě hnědá
Materiál: Syntetický ratan, kov
Odeslání: 2-3 dny

Syntetické ratanové a kovové zahradní židle. Klasická podoba nábytku znamená, že bude stále na vrcholu, navzdory měnící se módě. Spolu se stolem ze stejné sérii vytváří perfektní soupravu k sezení.


Koberec Tiffany
5687 Kč
Barvy: 2 varianty
Materiál: Příjemný na dotek (23% bavlna, 77% polyester)
Odeslání: 2-5 dní

Moderní a elegantní koberec na výběr ve velikosti: 160x230 cm a ve dvou barevných variantách: černá a béžová. Ideální do obývacího pokoje nebo jídelny, módní i přes měnící se trendy.


© Všechna práva vyhrazena 2003-2024. eZidle.cz
Zavolejte nám +420 775 477 688
Go Top