Chat with us, powered by LiveChat
phone ico  +420 775 477 688 Infolinka v provozu dnes od: 8:00 - 15:30
Zahradní nábytek - relax uprostřed zeleně

Zahradní nábytek - relax uprostřed zeleně

#průvodce

Letní měsíce jsou ve znamení zeleně. Proto není divu, že tak dychtíme relaxovat na zahradách, mezi zelení. Zahrada je rozšířením našich bytových interiérů. Pojďme se tedy postarat i o tento prostor. Pokud jí správně zařídíme, tak nám může  sloužit jako relaxační zóna. Otázkou tedy zůstává, jaký zahradní nábytek zvolit.

Rodinné setkání v zahradě


Význam zahrady si nejčastěji uvědomíme tehdy, když venkovní teplota stoupá, tj. v jarních a letních měsících. Abyste si užili vlastní zahradu, musíte na to myslet předem. Ještě před grilovací sezónou stojí za to vybavit se vhodným zahradním nábytkem. Při výběru produktu musíte zvážit, jak jej chcete používat. Bude zahradní nábytek umístěn v altánu nebo bez jakéhokoli zakrytí, vystaven slunečnímu záření nebo letnímu dešti? Další otázkou, která vyvstává, je, zda chceme pořádat rodinné akce na zahradě, nebo to má být místo ticha a rozjímání v přírodě. Nezapomínejme také na to, zda-li bude mít zahradní nábytek stálé místo, nebo zda ho budeme přesouvat z místa na místo.


Pro rodinná setkání na zahradě budou užitečné ratanové a techno-ratanové sedací soupravy - velké, pohodlné a elegantní. Nábytek, který Vás zve k odpočinku a umožní Vám posedět u oběda, večeře nebo hodovat u grilu. Dobrým příkladem je sada Midas od Halmaru. Vedle křesel máme konferenční stolek se skleněnou deskou. Nábytek je vyroben ze syntetického ratanu, díky kterému krásně zapadne do zahradního prostoru.

                                                                                                               


Zatímco skleněná deska stolu může být během velké párty trochu problematická, kovový stůl a židle nikoli. Samozřejmě, aby byl kov odolný vůči měnícím se povětrnostním podmínkám, musí být pokryt speciálním nátěrem. Zajímavé je, že židle Sol M v barvě corten mění svou barvu z grafitu na světlou měď pod vlivem slunce a deště, což je přirozený proces. Kovový zahradní nábytek vypadá moderně, zabírá málo místa a je odolný.



Ratanový nábytek i kovové zahradní židle mohou být ozdobeny měkkými polštáři, které zvýší pohodlí při sezení. Některé výrobky polštáře již mají.

Jak pečovat o zahradní nábytek?


To je velmi důležitá otázka. Nejuniverzálnější a nejodolnější vůči rozmarnému počasí jsou technorattanové stoly, pohovky a křesla. Je to také nejčastěji zvolený materiál, ze kterého je zahradní nábytek vyroben. Syntetický ratan se vyznačuje vysokou odolností proti UV paprskům a vlhkosti - a tyto faktory na zahradě rozhodně nechybí. Tento materiál nevyžaduje zvláštní údržbu, jeho použití je mimořádně pohodlné. Znečištěné místo stačí otřít hadříkem namočeným v teplé vodě a jemném saponátu. Totéž je případ hliníkových zahradních židlí. I zde nalezneme vysokou odolnost proti vlhkosti a slunečním paprskům.

Kovový nábytek je nejčastěji potažen práškovou barvou, aby byl chráněn před korozí a vlhkostí. V zimě stojí za to namazat rámy a sváry vrstvou silikonového oleje. Řádně ošetřený kovový nábytek nám bude sloužit po mnoho let.


Co dřevěný nábytek? Poslouží nám i na zahradě? Vše závisí na impregnaci dřeva. Než je vystavíte vlhkosti a slunci, musíte je nejprve ošetřit speciálním přípravkem určeným do exteriéru. Při plánování nanášecího procesu byste měli věnovat pozornost povětrnostním podmínkám - nemůže pršet a teplota by měla být vyšší než 5oC, ale pod 30oC. Než na výrobek naneseme olej, očistěte povrch dřeva brusným papírem a zkontrolujte jeho vlhkost (ta nesmí překročit 20%). Mezi aplikací první a druhé vrstvy oleje musí uplynout nejméně 6 hodin. Olej lze nanášet tamponem, štětcem nebo měkkým hadříkem.


Bez ohledu na to, jaký zahradní nábytek si vyberete - ratanový, kovový, hliníkový nebo dřevěný - vyplatí se rozmyslet si estetiku zahrady. Přeci jen to má být naše oáza klidu.

Stůl Midas
2275 Kč
Barvy: Tmavě hnědá
Materiál: Syntetický ratan, sklo
Odeslání: 2-3 dny

Stůl s univerzálním designem a kulatou skleněnou deskou. Kovové prvky jsou opletené technorattanom, díky kterému je tento kus nábytku ideální na venkovní posezení - terasu, balkon a zahradu. Pokud chcete relaxovat na čerstvém vzduchu vybere si i židle z téže série.


Křeslo Gardena
3693 Kč
Barvy: Přírodní barva ratanu, černá
Materiál: Umělý ratan, kov
Odeslání: 10-15 dní

Křeslo ze série nábytku do zahrady, na terasu nebo balkon. Nábytek je vyroben z umělého ratanu - materiál odolný vůči měnícím se povětrnostním podmínkám. Barevný polštář je ozdobným prvkem celého křesla. 


Ratanové křeslo Troy
2781 Kč
Barvy: hnědá; černá
Materiál: Umělý ratan, kov
Odeslání: 10-15 dní

Křeslo Troy je vyrobeno z umělého ratanu, takže je odolné vůči měnícím se povětrnostním podmínkám. Fantastický tvar sedáku a opěradla činí z tohoto kusu nábytku ideální doplněk do mimořádného obývacího pokoje a skvěle také vypadá v zahradě nebo na terase. 


Ratanové křeslo Bari
1597 Kč
Barvy: Hnědý/černý
Materiál: Umělý ratan
Odeslání: 2-3 dny

Zahradní křeslo Bari z umělého ratanu. Díky odolným materiálům, ze kterých je vyrobeno se hodí jak do interiéru tak i na zahradu.


Ratanové křeslo K336
3077 Kč
Barvy: Přírodní barva ratanu/černá
Materiál: Přírodní ratan/kov
Odeslání: 2-3 dny

Zahradní křeslo K336 z přírodního ratanu. Měkký polštář na sedáku zvyšuje pohodlí. Díky odolným materiálům, ze kterých je vyrobeno se hodí jak do interiéru tak i na zahradu.


Ratanová židle Indiana
3878 Kč
Barvy: přírodní / černá
Materiál: přírodní ratan
Odeslání: 10-15 dní

Velmi pohodlná židle do obývacího pokoje, zahrady, balkonu a terasy. Vyrobeno z přírodního ratanu ve světlé barvě. Celek vypadá velmi lehce a exoticky. Doporučujeme vám seznámit se s celou nabídkou.


Ratanová židle K335
2583 - 2830 Kč
Barvy: přírodní / černá
Materiál: přírodní ratan
Odeslání: 10-15 dní

Velmi pohodlná židle do obývacího pokoje, ale i na zahradu, balkon nebo terasu. Vyrobena z přírodního ratanu ve světlé nebo černé barvě. Celek vypadá velmi lehce a exoticky. Doporučujeme vám seznámit se s celou nabídkou produktů od značky Halmar.


Nejprodávanější
Židle Midas
1018 Kč
Barvy: Tmavě hnědá
Materiál: Syntetický ratan, kov
Odeslání: 2-3 dny

Syntetické ratanové a kovové zahradní židle. Klasická podoba nábytku znamená, že bude stále na vrcholu, navzdory měnící se módě. Spolu se stolem ze stejné sérii vytváří perfektní soupravu k sezení.


Pohovka Gardena
6159 Kč
Barvy: Přírodní barva ratanu, černá
Materiál: Umělý ratan, kov
Odeslání: 10-15 dní

Zahradní pohovka vyrobená z odolného syntetického ratanu. Profilované opěradlo s dvěma barevnými polštáři. Pohovka Vám zpříjemní odpočinek v zahradním altánku a spolu s křesly a konferenčním stolkem ze stejné série vytvoří perfektní relaxační zónu.


Křeslo Mariquita
2389 Kč
Barvy: 6 typů
Materiál: odolný polypropylen
Odeslání: 2-3 dny

Skvělý design, vysoká kvalita, pohodlná sedací část, záruka 3 roky, doprava ZDARMA.


Židle Sol M
3659 Kč
Barvy: Slonová kost a corten
Materiál: Kov
Odeslání: 15-20 dní

Zahradní židle vyrobená z kovu odolného proti vlhkosti a UV záření, proto je ideální pro venkovní použití, v kavárnách na balkonech a terasách. Je k dispozici ve dvou barvách: slonová kost a corten.


Barová židle Sol M
4270 Kč
Barvy: Slonová kost a corten
Materiál: Kov
Odeslání: 15-20 dní

Barová židle v industriálním stylu je ideální pro interiér i exteriér. Je k dispozici ve dvou barvách: slonová kost a corten, takže může zdobit kavárenské zahrady nebo terasové prostory. Kov, ze kterého byla židle vyrobena, je odolný vůči měnícím se povětrnostním podmínkám.


Stolek Sol fi 690 mm
4392 Kč
Barvy: Černá, slonová kost
Materiál: Plast
Odeslání: 15-20 dní

Kulatý plastový stůl určený pro vnitřní i venkovní použití. Je k dispozici ve dvou barvách: klasická černá a módní slonová kost. Vytváří jedinečnou sadu s kovovými židlemi ze stejné série.


Stolek Sol 690x690 mm
4392 Kč
Barvy: Černá, slonová kost
Materiál: Plast
Odeslání: 15-20 dní

Nízký čtvercový stůl Sol vyrobený z odolného polypropylenu. Geometrický tvar odkazuje na klasický vzor a univerzální barvy jsou ideální pro většinu uspořádání.


Ratanové křeslo K337
2398 Kč
Barvy: Přírodní/černá
Materiál: Přírodní ratan, kov
Odeslání: 10-15 dní

Křeslo K337 je vyrobeno z přírodního ratanu. Je odolné vůči měnícím se povětrnostním podmínkám. Fantastický tvar sedáku a opěradla činí z tohoto kusu nábytku ideální doplněk do  obývacího pokoje a skvěle také vypadá v zahradě nebo na terase. 


© Všechna práva vyhrazena 2003-2024. eZidle.cz
Zavolejte nám +420 775 477 688
Go Top